Anmeldelse
8.12.2023

Skab din egen succes - leveregler der kan bringe dig langt

Forfatter
Martin Thorborg
Forlag
Gyldendal
Antal sider
152 sider
Pris
199,95 kroner

Bogen bliver indledt med grunden til, at Martin Thorborg har besluttet sig for at skrive sin lille bog med gode råd. Det er de råd, han gerne ville have givet sig selv som 18-årig. Om han så ville have fulgt dem, betvivler han selv.  
Bogen er en bog, som jeg vil betegne som hurtigt læst. Så har du 1 time, du skal have slået ihjel med noget let læsning, kan dette være bogen, du tager frem.  
Martin Thorborg starter bogen med i korte rids at beskrive sin egen vej til succes ved først at beskrive alle de veje, han gik i den forkerte retning. Læren om, at vejen her i livet ikke er lige, men nogle gange snoet, inden man når i mål.
Rådene, som Martin Thorborg giver ud fra sit levede liv indtil videre, men især ud fra de beslutninger, han har taget, som har været med til at give ham den karrieremæssige succes i hans arbejdsliv, er bygget op i fire afsnit: Dig selv og din adfærd, Dine udfordringer, Din karriere og til sidst Dit liv.  
I bogen gives der råd om alt fra: ”Lotto er skat på folk, der ikke kan regne” til ”Gør ting, du ikke kan lide”. Men bogen indeholder desværre ikke skelsættende råd, som man ikke har hørt før.
Bogen er til den letbenede side og hurtigt læst. Den kan anbefales som en gave til unge mennesker, som står over for livets store beslutninger som ungdomsuddannelse og kan bruge en livsfortælling som Martin Thorborgs med flere uddannelsesvalg, som har ført ham i mange forskellige retninger, inden han fik skabt den succes, han lever af i dag.

Anmeldelsen er skrevet af
Rie Storm
Skoleleder, Thurø Skole

Læs flere anmeldelser

Se oversigt over anmeldelser af bøger og spil