Anmeldelse
20.6.2024

Ledelse ved naturens kraft

Forfatter
Giles Hutchins
Forlag
Dafolo
Antal sider
311 sider
Pris
385 kroner

Giles Hutchins’ bog ”Ledelse ved naturens kraft – vejen til regenerativt lederskab” er på trods af dens tyngde velskrevet, let tilgængelig og dermed lige til at blive inspireret af.
Det er en bog, der skal bruges tid på. Man bliver ikke en regenerativ leder over en weekend efter at have læst de godt 300 sider. Hutchins anbefaler selv, at man lægger bogen til side og reflekterer over det læste i sin proces fra præstation til regeneration.
Denne proces formår Hutchins også at støtte gennem bogens opbygning. Med Otto Scharmers Teori U som forandringsramme er bogens opbygning både overskuelig og meget overbevisende. I bogens 10 kapitler bliver man som læser ført gennem ”U’et” i transformationsprocessen til sit indre og ydre regenerative lederskab.
I bogens tre dele deler Giles Hutchins ud af sine mange års erfaringer med coachforløb for topledere.
Her kommer han med nyttige metoder, øvelser og redskaber til læseren. Med disse metoder, øvelser og redskaber bliver man som læser bevidstgjort i sin egen metamorfose over til en regenerativ tænkning og ledelse.
Hutchins kalder også denne forandring for en ”transformativ rejse mod det regenerative lederskab”. Her fremhæver han tre understøttende områder til denne rejse: indre ro, overgivelse og indføling. Med et citat fra bogen sammenfatter Hutchins, hvad ”rejsen” og det regenerative lederskab går ud på: ”At lede ved naturens kraft er en proces, hvor vi bliver mere, som vi virkelig er (…), samtidig med at vi åbner os mere for livet, som det virkelig er (…).”  
”Ledelse ved naturens kraft” vil være en bog, jeg vil vende tilbage til. Dykke ned i et afsnit, genlæse og få genopfrisket inspiration til konkrete handlinger og værktøjer i transformationen mod at ændre og fastholde et fornyet mindset.
Jeg vil anbefale denne bog til læsere, der vil være undersøgende på deres eget ledelses- og samfundssyn, eller for den læser, der vil blive forstyrret eller udfordret på deres nuværende, og historisk set, mere traditionelle tænkning. Rigtig god læselyst.

Anmeldelsen er skrevet af
Martin Rahr Bøgeskov
Souschef, Ejerslykkeskolen i Odense

Læs flere anmeldelser

Se oversigt over anmeldelser af bøger og spil